Patiëntenvereniging HOOFD-HALS voor mensen geraakt door hoofd-halstumoren

Hoofdhals

Wanneer je te horen krijgt dat je een tumor hebt in het hoofd-halsgebied, heb je waarschijnlijk nog geen idee hoe het na de behandeling verder zal gaan. Eerst die behandeling maar eens achter de rug hebben, denk je misschien bij jezelf. Maar er komt een moment dat je er meer over wilt weten. 

Ervaring leert dat de gevolgen van kanker in het hoofd/halsgebied heel verschillend kunnen zijn. Na operatie, bestraling, chemokuur, chemoradiatie, hyperthermie behandeling, Photo Dynamische Therapie ( PDT behandeling) kun je problemen hebben met bijvoorbeeld eten en praten. 

Is je strottenhoofd met stembanden verwijderd, dan ga je op een andere manier proberen te spreken, bijvoorbeeld met een stemprothese.

Ook jouw partner, kinderen en andere naasten kunnen tegen problemen aanlopen. Dan heb je behoefte aan informatie, een luisterend oor, contact met lotgenoten. Klik op de onderwerpen links in het menu om te bekijken op welke manieren je antwoord op je vragen kunt krijgen en waar je lotgenoten kunt ontmoeten.