Algemene vragen over medische behandeling, zorgverzekering, andere media en de organisatie van de Patiëntenvereniging HOOFD-HALS vind je op deze pagina.
Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact op met het Infocentrum.
Media
De Patiëntenvereniging HOOFD-HALS probeert niet alleen via deze website met haar achterban op verschillende manieren in contact te komen. We houden elkaar ook op de hoogte via Facebook. Je kunt je abonneren op de Nieuwsbrief, ook als je geen lid of donateur bent. En we zijn bijzonder trots op het HOOFD-HALS Magazine, dat vijf maal per jaar verschijnt.
Medische behandeling
Er zijn in Nederland 8 werkgroepen voor algemene en specifieke kankerzorg in het hoofdhalsgebied. Welke? Bij de diagnose wordt gebruikt gemaakt van verschillende scan-technieken. Welke? Hyperbare zuurstoftherapie is een erkende behandeling. Waar? In drie centra is protonentherapie mogelijk als alternatieve bestralingsmethode. Mogelijk is ook behandeling met immunotherapie. Tenslotte, soms is het zinvol om elders een second opinion te vragen.
Zorgverzekering
In samenwerking met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntorganisatie (NFK) is een toolbox ontwikkeld die je helpt bij je keuze van zorgverzekeraar. Het is helaas een jaarlijkse exercitie. Sommige vergoeden ook het lidmaatschap van je patiëntenvereniging. En wanneer is het zinvol om je aanvullend te verzekeren?
Organisatie
Hoe is de Patiëntenverenging HOOFD-HALS georganiseerd? Wat is de relatie met de districten? Wat is de rol van het Infocentrum? Op welke manier verlenen we (financiële) steun aan wetenschap en onderzoek? De patiëntenverenging en de stichtingen die steun verlenen zijn ANBI’s. Wie doneert wil weten weten aan wie. En de organisatie is altijd op zoek naar vrijwilligers.