skip to Main Content

UITSLAG DJE LOTGENOTENCONTACT

De PVHH doet veel aan lotgenotencontact, zoals bijvoorbeeld via de voorlichters, de districtsbijeenkomsten, de themabijeenkomsten en de Landelijke Ontmoetingsdag. Bijeenkomsten die zeer gewaardeerd worden!

Uit Doneer Je Ervaring-onderzoek onder 3640 mensen die kanker hebben (gehad), blijkt ook dat bijna driekwart op een zeker moment behoefte heeft aan lotgenotencontact. Bijna iedereen die contact had met lotgenoten, geeft aan er iets aan gehad te hebben, zoals steun, (h)erkenning, tips en informatie, en begrip. Daarbij raden deze mensen lotgenotencontact ook sterk aan anderen aan. Ondanks de positieve ervaringen, blijkt dat lang niet alle mensen met kanker geïnformeerd zijn over het bestaan van lotgenotencontact.

De peiling, uitgevoerd door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), laat zien dat ruim de helft van de respondenten geïnformeerd is over het bestaan van lotgenotencontact. De meeste mensen (60%) kregen de informatie van zorgverleners in het ziekenhuis en anderen hoorden er (ook) over via een patiëntenorganisatie. Een derde zegt geen informatie te hebben gekregen.  Lees meer..

U kunt de volledige rapportage hier downloaden.

Wilt u ook eens lotgenoten bij u in de buurt ontmoeten? Kijk dan op de website onder “Bij jou in de buurt”  of onder Agenda. Wellicht is er binnenkort wel een bijeenkomst in uw district? Of deelt u uw ervaring liever via een online privé-omgeving? Meld u dan aan voor de privé Facebookgroep.

Back To Top
NieuwsbriefMis geen update, schrijf je in voor de nieuwsbrief