skip to Main Content

Paul Krijt is 62 jaar en woont samen met zijn vrouw in Krommenie. Hij is een trotse vader en opa en heeft zelfs een achterkleinkind. Paul werd 11 jaar geleden wat hees. Hij had daar wel wat last van maar wachtte er 1 ½ jaar mee om naar de huisarts te gaan. En dan vooral omdat de familie daar op aandrong.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij stembandkanker had. Hij had geen keus. Hij moest geopereerd worden. Het strottenhoofd moest worden verwijderd waardoor hij geen stembanden meer heeft en ademt via een opening in de hals, het tracheostoma. Toen hij het hoorde zakte de grond onder hem vandaan. Toch is hij ervoor gegaan. Hij heeft leren praten zonder stembanden en zingt zelfs weer. Hij neemt het leven zoals het komt. Hij geniet van de dingen die hij nog kan.
Hij zingt in het koor van de PVHH different voices. Hij doet vrijwilligerswerk voor de patiëntenvereniging; Hij geeft voorlichting op de opleiding van verpleegkundigen over de verzorging van het tracheostoma. Ook zwemt hij weer. Dat is mogelijk met een speciale snorkel, een larkel.

Hij geniet van het varen met zijn een boot. Hij is een typisch voorbeeld van een ruwe bolster, blanke pit. Toch is op tijd naar de dokter gaan nog steeds niet zijn hobby. Hij heeft onlangs te lang doorgelopen met een infectie van de luchtpijp waardoor toch weer een ziekenhuisopname nodig was en hij een tijdje sondevoeding moest. Gelukkig gaat het nu weer goed .

Afbeelding van Paul met quote "3 weken een hese stem. Dat gaat wel over. Dacht ik."
Back To Top
Wij zijn geraakt door hoofd-halstumoren maar nog steedsONS-SELFIE!

4 februari Wereldkankerdag

NieuwsbriefMis geen update, schrijf je in voor de nieuwsbrief