Skip to content

Er zijn in Nederland 8 ziekenhuizen waar artsen patiënten behandelen voor kanker in het hoofd-halsgebied. Het gaat dan bijvoorbeeld om kanker in je strottenhoofd, mond, tong, neus of kaak. Er zijn ook nog een paar ziekenhuizen waar kleinere behandelingen worden uitgevoerd.

Artsen willen deze behandelingen graag zo goed mogelijk doen. Met het beste resultaat. Namelijk: dat je als patiënt volledig geneest. Om dit te bereiken, praten artsen regelmatig met elkaar. Over de manier waarop ze behandelen. En wat de resultaten zijn van de behandeling. Dit schrijven ze op, zodat alle artsen dit kunnen lezen. Zo leren ze van elkaar en kunnen ze steeds beter worden. Zodat ze steeds meer patiënten met hoofd-halskanker goed kunnen helpen.

Niet alleen artsen willen van elkaar leren en beter worden. Ook diëtisten en logopedisten willen hun kennis met elkaar delen. Wat is bijvoorbeeld het beste dieet voor iemand die moeite heeft met slikken? Of hoe kun je je stem het beste gebruiken als je stembanden verwijderd zijn?

Al deze mensen doen dus hun best om jou zo goed mogelijk te helpen. Voor, tijdens en na je operatie.

Wil je meer weten? Klik dan op de linken hieronder.

NWHHT

Nederlandse Werkgroep voor Hoofd-Hals Tumoren: dit is de organisatie van artsen die mensen met kanker in het hoofd-halsgebied opereren.

www.nwhht.nl

PWHHT

Paramedische Werkgroep voor Hoofd-Hals Tumoren: dit is de organisatie van diëtisten en logopedisten, die mensen met kanker in het hoofd-halsgebied behandelen.

www.nwhht.nl/paramedische-werkgroep

KNO-vereniging

Vereniging van artsen werkzaam op het gebied van Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied.

www.kno.nl

Back To Top