skip to Main Content

District Friesland van de Patiëntenvereniging HOOFD-HALS bestaat uit een groep mensen met verschillende vormen van kanker in het hoofd-halsgebied. Veel van de bezoekers kampen met stem- problemen en/of hebben moeite met de voedselinname. Bij de bijeenkomsten van District Friesland wordt daar rekening mee gehouden. Ook partners ervaren de bijeenkomsten als waardevol, juist vanwege de contacten met andere partners. Dikwijls worden tips uitgewisseld over de hulpmiddelen of recepten of andere trucs om het eten makkelijker te maken. Ook de keukenbrigade in het Dorpshuis Ien en Mien houdt voor zover mogelijk rekening met wensen rond het eten. Tijdens de meeste bijeenkomsten kan men desgewenst gebruik maken van een (aangepast) buffet — eventuele wensen zijn bespreekbaar. Zo maken we de bijeenkomsten voor iedereen toegankelijk.

 

Daarnaast worden er tijdens de bijeenkomsten geregeld sprekers uitgenodigd. Soms een arts of verpleegkundige, een andere keer een leverancier van hulpmiddelen en soms ook gewoon een ontspannend item als de weerman Piet Paulusma. Daarnaast is er altijd ruimschoots gelegenheid voor het onderling uitwisselen van ervaringen.

Ook tijdens een bootreis of de kerstbijeenkomst worden buffetten aangepast aan de mogelijkheden van de doelgroep. Dat maakt dat een dagtocht over de Friese meren en meedoen met het eten binnen bereik kan liggen. Het enige wat u hoeft te doen is een stap te zetten! De leden van District Friesland ontvangen voor elke bijeenkomst een uitnodiging. Ook u bent van harte welkom!

Mocht u eerst een oriënterend gesprek willen: neemt u dan gerust contact op met een van de voorlichters of met een bestuurslid!

Locatie

Dorpshuis Goutum, Ien & Mien,

Buorren 13 A, 9084 BB Goutum

Aanvang: 11.30 uur

Contact

Een-op-een-contact

Patiëntenvoorlichters voor mensen met kanker in het hoofd-halsgebied

Mevr. G. Hoitema-de Kroon
0517452605 of 0625214079
jeng.hoitema@hotmail.com

Auke Sybrandy
0514581274
schoonheidssalonlamar@gmail.com

Districtsbijeenkomsten

Mevr. G. Hoitema-de Kroon
0517452605 of 0625214079
kringfriesland@pvhh.nl

Bestuur Friesland

Mevr. G. Hoitema-de Kroon, voorzitter en secretaris
kringfriesland@pvhh.nl

W. Baks, penningmeester
w-m@baksbv.nl

Mevr. B. Pitstra, lid
bpitstra@outlook.com

Mevr. M. Baks, lid
w-m@baksbv.nl

K.Hoff, lid
bpitstra@outlook.com

Agenda

Geen Evenementen

Agenda archief

Friesland: uitje naar het Veenpark

21 september 2021 Hele dag

Back To Top
NieuwsbriefMis geen update, schrijf je in voor de nieuwsbrief