Skip to content

Tijdens de Make Sense Week (16-20 september) worden 2 themabijeenkomsten georganiseerd:

Maandag 16 september in Amsterdam UMC Locatie VUmc: ‘HPV-gerelateerde hoofd-halskanker’

Maandagmiddag 16 september 13.30-17.00 uur is er een bijeenkomst in Amsterdam UMC locatie VUmc die in het teken staat van HPV. Dat roken en het drinken van alcohol een rol kunnen spelen bij het ontstaan van hoofd-hals kanker weten veel mensen wel. Maar wat veel mensen niet weten is dat HPV ook hoofd-halskanker kan veroorzaken. Tijdens deze middag wordt uitgelegd wat de relatie is tussen HPV en hoofd-halskanker. Heeft vaccineren zin? Ook op latere leeftijd? Wat zijn de mogelijkheden voor de behandeling?

Zowel zorgverleners als patiënten doen hun verhaal. In de pauze is er gelegenheid om informeel van gedachte te wisselen.

Het programma staat binnenkort op deze pagina.

Digitaal volgen is mogelijk.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar themadagvu@pvhh.nl

Geef daarbij aan:

  • naam
  • aantal personen
  •  is live aanwezig / wil digitaal volgen (een van de twee noemen)

Je kunt je ook telefonisch aanmelden via het Infocentrum op tel: 030 – 232 14 83

Woensdag 18 september in UMC Utrecht 12.45 uur – 17.00 uur

Op woensdag 18 september 2024 organiseren het UMC Utrecht, Patiëntenvereniging HOOFD-HALS (PVHH), de Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie (NVOF) en de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Lymfologie en Oncologie (NVFL) een themabijeenkomst voor zorgverleners, patiënten, hun naasten en andere belangstellenden. Er wordt ingegaan op de verschillende fysiotherapeutische mogelijkheden voor functionele problemen tijdens of na de behandeling van hoofd-halskanker.

Programma:
12.45 uur Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers
13.15 uur Welkomstwoord: Dr. Caroline Speksnijder (UMC Utrecht)
13:25 uur Fysiotherapie bij hoofd-halskanker; wat zijn de mogelijkheden: Dr. Caroline Speksnijder (UMC Utrecht)
14:00 uur Ervaringsverhaal van een patiënt behandeld door de oncologie fysiotherapeut
14.20 uur Oncologie fysiotherapie voor patiënten voor, tijdens en na de behandeling van hoofd-halskankerYvette Kriellaars, MSc (Medifit Fysitoherapie & Verbeeten Instituut)
14.50 uur Pauze
15:10 Ervaringsverhaal van een patiënt behandeld door de orofaciaal fysiotherapeut
15:30 uur Orofaciale fysiotherapie voor patiënten voor, tijdens en na de behandeling van hoofd-halskanker: Dr. Gerben van Hinte (Radboudumc)
16:00 uur Sluiting: Petra Verdouw (PVHH)
16.10-17.00 uur Afsluiting; napraten onder het genot van een drankje

Je kunt je tot 4 september aanmelden door een mail te sturen naar themadagumcu@pvhh.nl

Geef daarbij aan:

• naam
• aantal personen
• is aanwezig in het UMC Utrecht / wil digitaal volgen (een van de twee noemen)

Je kunt je ook telefonisch aanmelden via het Infocentrum op tel: 030 – 232 14 83
Voor orofaciaal en oncologie fysiotherapeuten wordt accreditatie aangevraagd voor fysieke deelname in het UMC Utrecht.

Locatie: UMC Utrecht, Route AuditoriumCBOI – Q gebouw Ingang begane grond Q01.225. Routebeschrijving CBOI Auditorium Q gebouw

Themabijeenkomst 20 september HMC gaat niet door

Eerder dit jaar:

Vrijdag 31 mei van 13.00 – 17.00 uur: UMC Groningen

Op vrijdag 31 mei organiseerden het UMC Groningen en Patiëntenvereniging HOOFD-HALS (PVHH) een themabijeenkomst voor zorgverleners, patiënten, hun naasten en andere belangstellenden met als thema “Als eten even moeilijk is” over drink- en sondevoeding.

Het was een mooi afwisselend programma. We hebben na afloop alleen maar positieve reacties ontvangen. Tijdens een themabijeenkomst gaan zorgverleners en patiënten met elkaar in gesprek en vertellen elkaar wat ze belangrijk vinden in de zorg. Het levert iedere keer weer zeer bruikbare informatie op en begrip voor elkaars werk en situatie. Lees hier het uitgebreide verslag. Je kunt de presentatie hier terugkijken.

Zaterdag 13 april van 11.00 – 14.00 uur: Holland Protonencentrum Delft

Op 13 april organiseerden het HollandPTC en Patiëntenvereniging HOOFD-HALS (PVHH) een informatieve bijeenkomst voor zorgverleners, patiënten, hun naasten en andere belangstellenden in het Protonencentrum in Delft.

Welkom door Ilse Groetz, HollandPTC en Pauline Roelfzema, PVHH. Daarna presentatie door Michiel Kroesen, radiotherapeut-oncoloog in HollandPTC en 1 dag per week in het Erasmus MC. De twee ervaringsverhalen kwamen van John Steenwinkel en Ger Bosman. Na de lunch was er een rondleiding in groepen; gelegenheid voor lotgenotencontact en bezoeken informatiestand PVHH.

Back To Top