Skip to content

Wie en wat zijn wij?

District Groningen/Drenthe e.o. wil iedereen die in aanraking komt of is gekomen met kanker in het hoofd-halsgebied ondersteunen. Op het juiste moment en waar gewenst. Dat doen we door te informeren over (on-)mogelijkheden op het gebied van en/of de gevolgen van de behandelingen van hoofd-hals kanker.

Ook het gericht informeren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen, zorg en nazorg is daarvan onderdeel.

We ondersteunen door het faciliteren van en voorzien in contact met lotgenoten om ervaringen uit te wisselen en elkaar op sociaal-maatschappelijk vlak bij te staan waar nodig of gewenst.

In nauwe samenwerking met het behandelcentrum verlenen we nazorg aan alle hoofd-hals patiënten die daaraan behoefte hebben maar ook aan hun naasten/verzorgers. We behartigen de belangen van de door hoofd-hals kanker geraakten bij zowel behandelaars als andere partijen. We ondersteunen als regio het dagelijks bestuur van de PVHH en delen informatie, signalen en advies vanuit het werkveld in de regio.

Activiteiten

Inloopspreekuur:

Iedere donderdagmiddag van 13.00 tot ca. 15.30 uur in de koffiekamer op de poli KNO op de 1e verdieping aan de Poortweg (recht boven de poli MKA en tegenover de verpleegafdeling K1VA) in het UMCG. Schikt donderdag niet dan kun je ook een afspraak maken 06-51825854.

Eind 2021 zijn we gestart met een wekelijks inloopspreekuur. Iedere dondermiddag zijn vrijwilligers van de PVHH aanwezig. Deze uren vallen samen met de reguliere oncologische spreekuren in de poli’s KNO en MKA. Zo hopen wij het zoveel mogelijk mensen gemakkelijk te maken om binnen te stappen, als je er toch bent voor bijvoorbeeld je reguliere controle bezoek. Je bent van harte welkom, voor informatie of om met iemand te praten die ook hoofd-hals patiënt is (geweest). Of loop gewoon eens binnen voor een praatje.

 

Ben je benieuwd hoe het UMCG en de patiëntenvereniging samen werken? Of hoe het toegaat tijdens het Inloopspreekuur? In deze video laten we het zien.

klik op de foto om de video af te spelen

Lijkt het je leuk om ons team op reguliere basis 1 x in de paar weken een donderdagmiddag te versterken? Neem dan even contact op met Bianca Kruize.

Bijeenkomsten:

Op onze bijeenkomsten spreek je lotgenoten, wissel je tips en tricks uit en krijg je informatie over allerlei onderwerpen die voor jou belangrijk kunnen zijn. We nodigen vaak deskundigen uit die vertellen over nieuwe ontwikkelingen, of over dingen die helpen om met de gevolgen van de behandeling om te gaan. Ook als partner of verzorger kun je veel hebben aan de ontmoeting met andere ‘partners van’. Je bent van harte welkom! Hou de agenda in de gaten voor de eerstvolgende bijeenkomst.

Locatie

De Districtsbijeenkomsten worden gehouden in:

Het Hunzehuys
Molenstraat 3f
9531 CH  Borger (Dr.)

Contact

Bianca Kruize, voorzitter
06-51825854
BiancaKruize@team.pvhh.nl

secretaris

Hans Meijer,  penningmeester
06-29021088
hansmeijerbss@gmail.com

Ali Boes-Ziel, bestuurslid
06-39781631
Aliboesz@hotmail.com

Liesbeth Drenth, bestuurslid
036-5384579
drenth57@gmail.com

 

Een-op-een contact

Ervaringsdeskundige voor mensen die een laryngectomie ondergaan:

Liesbeth Drenth, bestuurslid
06-22042168
drenth57@gmail.com

Ervaringsdeskundige voor alle vormen van kanker in het hoofd-hals gebied:

Ali Boes-Ziel, bestuurslid
06-39781631
Aliboesz@hotmail.com

NIEUWSBRIEF

Leden van District Groningen/Drenthe ontvangen iedere twee maanden automatisch onze nieuwsbrief “Noorderband”. Wil jij ook op de hoogte blijven en geïnformeerd worden over nieuwe activiteiten? Stuur dan een mail aan Ali Boes-Ziel.

Agenda

Groningen/Drenthe: uitje Giethoorn

4 september 2024 12:00 - 17:30

Landelijke Ontmoetingsdag

9 november 2024 10:00 - 16:00

Bijeenkomst

4 december 2024 11:00 - 14:00

Back To Top