skip to Main Content

District Groningen/Drenthe e.o. wil iedereen die in aanraking komt of is gekomen met kanker in het hoofd-halsgebied ondersteunen.

We ondersteunen iedereen die in aanraking komt of is gekomen met kanker in het hoofd-halsgebied op het juiste moment waar gewenst. Dat doen we door te informeren over (on-)mogelijkheden op het gebied van en/of de gevolgen van de behandelingen van hoofd-hals kanker. Ook het gericht informeren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen, zorg en nazorg is daarvan onderdeel. We ondersteunen door het faciliteren van en voorzien in contact met lotgenoten om ervaringen uit te wisselen en elkaar op sociaal-maatschappelijk vlak bij te staan waar nodig of gewenst. In nauwe samenwerking met het behandelcentrum verlenen we nazorg aan alle hoofd-hals patiënten die daaraan behoefte hebben maar ook aan hun naasten/verzorgers. We behartigen de belangen van de door hoofd-hals kanker geraakten bij zowel behandelaars als andere partijen. We ondersteunen als regio het dagelijks bestuur van de PVHH en delen informatie, signalen en advies vanuit het werkveld in de regio.

Activiteiten

Inloopspreekuur;

Iedere donderdagmiddag van 13.00 tot ca. 15.00 uur in de AYA-lounge (de caravan op het Oncologieplein, naast Fonteinstraat 16A in het UMCG)

Eind 2021 starten wij met een wekelijkse inloopspreekuur. Iedere dondermiddag zullen vrijwilligers van de PVHH aanwezig zijn. Deze uren vallen samen met de reguliere oncologische spreekuren in de poli’s KNO en MKA. Zo hopen wij het zoveel mogelijk mensen gemakkelijk te maken om binnen te stappen, als je er toch voor bijvoorbeeld je reguliere controle bezoek. Je bent van harte welkom, of je nu informatie zoekt, of je wel eens wilt praten met iemand die ook hoofd-hals patiënt is (geweest). Of loop gewoon eens binnen voor een praatje.

Lijkt het je leuk om ons team op reguliere basis 1 x in de paar weken een donderdagmiddag te versteken? Neem dan even contact op met Bianca Kruize.

Bijeenkomsten;

Op onze bijeenkomsten spreek je lotgenoten, wissel je tips en tricks uit en krijg je informatie over allerlei onderwerpen die voor jou relevant kunne zijn. We nodigen vaak deskundigen uit die je informeren over nieuwe ontwikkelingen, of over dingen die helpen om met de gevolgen van de behandeling om te gaan. Ook als partner of verzorger kun je veel hebben aan de ontmoeting met andere ‘partners van’. Je bent van harte welkom! Hou je agenda in de gaten voor de eerstvolgende bijeenkomst.

Digitale informatiebijeenkomsten;

Tenminste 3X per jaar organiseren wij een digitale informatiebijeenkomst via Teams, waar zorgprofessionals een presentatie geven over hun vakgebied. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Bij “agenda” zie je wanneer de volgende plaatsvindt.

Locatie

de AYA-lounge (de caravan op het Oncologieplein, naast Fonteinstraat 16A in het UMCG)
Iedere donderdagmiddag van 13.00 tot ca. 15.00 uur.

Contact

Bianca Kruize, Voorzitter
06-51825854
BiancaKruize@team.pvhh.nl

Ali Boes-Ziel, Algemeen Bestuurslid
06-39781631
Aliboesz@hotmail.com

Liesbeth Drenth, Algemeen Bestuurslid
036-5384579
drenth57@gmail.com

Cor Grootveld, Waarnemend Secretaris
06-22042168
corgrootveld@gmail.com

Petra Verdouw, Waarnemend Penningmeester
030-2321483
p.verdouw@pvhh.nl

Een-op-een contact

Ervaringsdeskundige voor mensen die een laryngectomie ondergaan:

Liesbeth Drenth
06-22042168
drenth57@gmail.com

Ervaringsdeskundige voor alle vormen van kanker in het hoofd-hals gebied:

Ali Boes-Ziel, Algemeen Bestuurslid
06-39781631
Aliboesz@hotmail.com

NIEUWSBRIEF

Leden van District Groningen/Drenthe ontvangen iedere twee maanden automatisch onze nieuwsbrief “Noorderband”. Wil jij ook op de hoogte blijven en geïnformeerd worden over nieuwe activiteiten? Meld je dan per e-mail aan

Agenda

Groningen/Drenthe : Districtsbijeenkomst

9 oktober 2021 14:00 - 16:00

Agenda archief

Back To Top
NieuwsbriefMis geen update, schrijf je in voor de nieuwsbrief