Skip to content

Als je naaste is getroffen door een vorm van hoofd-halskanker dan heeft dat ook invloed op jouw leven. Het beïnvloedt vast en zeker je relatie en de sociale contacten. Misschien ben je angstig, of verdrietig of boos? Dat is heel begrijpelijk. Veel naasten geven aan dat het lang niet altijd meevalt.

Foto: Tjan Willemstijn (tong/mondbodemkanker) met zijn dochter Carlijn Willemstijn.

Wil je daarover eens met iemand praten dan kun je contact opnemen met het Infocentrum.

Privé Facebookgroep Voor jou als Naaste
Het blijkt dat steeds meer partners, kinderen, ouders, buren, collega’s van mensen met hoofd-halskanker lid willen worden van de besloten Facebookgroep om zich beter te kunnen verplaatsen in hun naaste. Of om zich in te lezen in de behandelingen, de ervaringen van anderen of voor het stellen van vragen.

Diverse naasten durfden vervolgens hun vragen niet goed te stellen of hun emoties niet te delen. Gedachten als: “Ik heb het als partner zo zwaar en wil graag weten hoe andere partners dat doen maar daar ga ik natuurlijk niet over klagen op de groep want de patiënten zelf hebben het pas echt zwaar!” speelden daarbij mee.

Daarom is besloten een speciale Facebookgroep ‘Voor jou als Naaste’ op te richten. Een groep waar naasten zonder zich te generen, zich teveel te voelen of aan de zijlijn te staan juist wel hun vragen en ervaringen kunnen, durven en mogen delen.

In de ‘Hoofd-Hals Facebookgroep’ zijn naasten nog gewoon van harte welkom. Ook in de ‘Voor jou als Naaste groep’ zijn mensen met hoofd-halskanker welkom. Attendeer je familie, vrienden, collega’s op onderstaande groep. Vul wel even de vragen in voor toelating.

Je kunt naar de ‘Voor jou als Naaste groep’ via deze link of scan de QR code hieronder

Tot ziens op de ‘Voor jou als Naaste groep’?

Groetjes Carlijn Willemstijn (beheerder Hoofd-Hals Facebookgroepen)

De PVHH brengt het belang van goede zorg voor de partner onder de aandacht van zorgprofessionals.

Back To Top